Wat is MedicalKinetics?

MedicalKinetics is een moderne behandelmethode gebaseerd op recente wetenschappelijke.inzichten in bewegen. Het gehele lijf wordt geoefend in al zijn functies, waarbij de totaalbewegingen zo zijn samengesteld, dat het hele lichaam wordt getraind op stabiliteit, kracht en soepelheid. Er is veel aandacht voor de buikspieren en de stabiliteit van de rug en het bekken; er wordt voortdurend gelet op een goed adempatroon en een goede balans tussen spanning en ontspanning. Bewegen met aandacht verbetert de motoriek en werkt tevens regulerend op de stress-systemen van de mens. Het verbetert de concentratie en innerlijke rust. Uniek in het programma zijn ook de 3dimensionale bewegingen, het goed leren gebruiken van de ademhaling in samenwerking met de bekkenbodemspieren en een optimale houding. Het programma bevat zowel grondoefeningen als staande balans- en coƶrdinatie-oefeningen.

De oefeningen uit het Medical Kinetics programma gebruik ik in de individuele Cesartherapie. De werkwijze is dezelfde als bij oefentherapie Cesar, vooraf vindt een uitgebreide intake en onderzoek plaats.

Daarnaast leent het programma zich ook uitstekend als trainingsmethode in groepslessen. Dit kan als vervolg op de individuele therapie, maar ook voor iedereen die fit wil worden en blijven!

Meer informatie over Medical Kinetics vindt u op de website www.medicalkinetics.nl of in deze folder.