Wat is slaapoefentherapie?

Slecht slapen is een veel voorkomende klacht, ongeveer 1 op de 4 mensen slaapt slecht. Vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, prikkelbaarheid en spier- en gewrichtsklachten kunnen het gevolg zijn. Op lange termijn kan er een verhoogde kans zijn op overgewicht, diabetes of depressie. Slaapoefentherapie is gericht op het behandelen van slaapproblemen, zoals inslaapproblemen, doorslaapproblemen en verminderde slaapkwaliteit. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor opgeleid.

Naast de slaapoefentherapie heb ik ook de Slaapslim opleiding gevolgd en recent de slaapoefentherapie voor kinderen.

24 uurs aanpak

Als oefentherapeut benader ik uw slaapklachten en de gevolgen daarvan vanuit een 24-uurs visie: wat u overdag doet heeft immers gevolgen voor de nacht en anderzijds heeft een slechte nachtrust gevolgen voor de daaropvolgende dag. Systematisch worden alle factoren die van invloed kunnen zijn op uw slaapklachten in kaart gebracht, aangepakt en opgelost.

In de praktijkvoorbeelden op de website van slaapoefentherapeuten kunt u een goed idee krijgen van de vorm en inhoud van de behandelingen: www.slaapoefentherapie.nl.Meer informatie leest u in deze folder.